Четвер, 28.03.2024, 12:13
Вітаю Вас Гість | RSS

Зараз онлайн

Яндекс.Метрика
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Статистика
Коментарiї: 432
Новини: 18
Файли: 404
Статей: 6
Теги

Головна » 2013 » Жовтень » 13 » У США та Україні представлять новий англомовний "Кобзар" Тараса Шевченка
14:24
У США та Україні представлять новий англомовний "Кобзар" Тараса Шевченка

У США та Україні представлять новий англомовний "Кобзар" Тараса Шевченка

У рамках міжнародного аспекту підготовки до 200-річчя від дня народження Тараса Шевченка радник президента України, народний депутат Ганна Герман провела у Вашингтоні низку зустрічей, на яких було домовлено про презентацію в США та в Україні нового перекладу англійською мовою "Кобзаря" Тараса Шевченка.
 

Про це повідомили у прес-службі посольства України в США, пише УНН.

Новий переклад зробив багатолітній співробітник "Голосу Америки" Петро Фединський.

Як відомо, перше видання "Кобзаря" англійською мовою було здійснене у 1964 році в Канаді В.Кіркконелом та К.Андрусишиним. Новий переклад побачить світ уже незабаром, і Ганна Герман обговорила з автором питання популяризації англійської версії "Кобзаря" у світі.

Разом з Петром Фединським та послом України в США Олександром Моциком нардеп поклала квіти до пам'ятника Шевченкові у Вашингтоні. Там же було намічено план реставрації пам'ятника, якому у 2014-му році виповниться вже 50 років від часу встановлення.

Герман також цікавилася процесом підготовки до спорудження пам'ятника Голодомору (1932-1933 рр.). Пам'ятник Голодомору планується відкрити у Вашингтоні до 81-х роковин трагедії в Україні.
Джерело: <a href="http://gazeta.ua/articles/culture/_u-ssha-ta-ukrajini-predstavlyat-novij-anglomovnij-kobzar-tarasa-shevchenka/517695">Gazeta.ua</a>

Переглядів: 926 | Додав: Lilless | Теги: англомовний Кобзар Тараса Шевченка, У США та Україні представлять новий | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Пошук
Профiль
Міні-чат